Skal du have frugttræer i haven?

Det er en herlig fornøjelse hvert år at kunne spise frugt fra sin egen have. Hjemmedyrkede frugter smager generelt af mere, og de fleste synes også, de smager bedre. Og så er der jo det der med, at de kommer fra ens egen have. Ens helt eget frugttræ. Det er bestemt også en vigtig faktor. Og hvor herligt er det ikke lige at komme på besøg hos gode venner og så have en pose æbler eller pærer med fra sin egen have? Af egen avl, som man siger.

Jo, det er dejligt med frugttræer i haven. Hvis du ikke har frugttræer i haven allerede, så er efteråret den bedste tid til udplantning af disse træer. Jorden er varm og fugtig, og det giver en god start for frugttræer, der skal danne rodfæste, så de kan få en stabil vækst. Tænk altid først over, hvilke frugttræer du kunne tænke dig, og om betingelserne i din have er egnet for netop den slags, du gerne vil have. Vær grundig fra start, det betaler sig senere.

Her skal træet stå

Har du en solrig plet i haven med god almindelig havejord og læ for vinden, så har du et rigtig godt sted at plante dine frugttræer. Her vil de sikkert trives og vokse, især hvis du også er grundig ved udplantningen. En god begyndelse er altid vigtig for nye planter i haven, og frugttræer er ingen undtagelse.

Grav altid plantehullerne rigeligt store og husk at løsne jorden i bunden af hullerne, så dine frugttræer nemt kan få fat med rødderne. En vigtig faktor, for at dine træer senere skal bære rigeligt med frugt, er, at de er kommet godt fra start. Derfor er der god fornuft i at plante dine træer efter alle kunstens regler.

Godt fra start

Når dine frugttræer er plantet, så skal området omkring dem holdes fri for ukrudt og græs. Og hvis der kommer en meget tør periode, er det nok en god idé at vande. Med mindre det altså er frostvejr. Senere, ad åre, skal dine frugttræer beskæres ind imellem, så der altid er frugter i den rigtige højde.