Sådan fjerner du pletter mest effektivt

Det er altid irriterende at få pletter på tøjet, og det kan være svært at få dem væk igen. Men der er heldigvis nogle tricks, du kan bruge for at få pletterne væk på den mest effektive måde. I denne artikel vil vi gennemgå nogle af de ting du kan gøre for at fjerne pletter fra dit tøj.

Brug en pletfjerner

En pletfjerner er et produkt, der er beregnet til at fjerne pletter. Den kan bruges før og efter vask. Du skal bare sprøjte pletfjerneren på pletten og lade den virke i et par minutter. En af de mærker som har de bedste pletfjerner- og vaskeprodukter på markedet er dr beckmann. Du kan bruge deres pletfjernere til mange forskellige former for pletter, f.eks. mudder, syltetøj og olie. Så det første du altså skal gøre, når du får en plet, er at bruge pletfjerneren.

Vask tøjet med det samme efter pletten er kommet på

Hvis du kan nå det, så er det en rigtig god ide at vaske tøjet med det samme, efter du har fået en plet på. Jo længere den ligger på tøjet, jo sværere er det at fjerne den. Hvis du kan nå det, så er det derfor bedst at vaske det med det samme. Hvis det ikke er muligt at få tøjet i vaskemaskinen lige efter pletten er kommet på (det kan jo være at det sker i forbindelse med at i er ude af huset), så kan du med fordel putte noget almindeligt gennemsigtigt opvaskesæbe på pletten og gnide det godt ind. Når du så kommer hjem kommer du tøjet i vaskemaskinen og sæbe, som du har gnedet ind, skulle gerne fjerne det meste af pletterne.

Vask tøjet på en høj temperatur

Når du vasker, så er det godt at vælge en høj temperatur. Jo højere temperatur, des bedre er det selvfølgelig. Dette kan dog være sværere for visse materialer, f.eks. silke. Så du er nødt til at være opmærksom på dette. Men generelt set, jo højere temperatur, des bedre er det.

Bruge skyllemiddel

Skyllemiddel er godt, især hvis du vasker på en lav temperatur. Det er også godt at bruge ved visse sværere pletter, f.eks. rødvin. Hvis du har spildt rødvin på dit tøj, så kan du være heldig at få det væk ved at gnide lidt skyllemiddel ind i pletten. Jeg håber at du med denne artikel, er blevet klogere på hvordan du kan fjerne pletter.