Klæd dig på til jagt

En jæger er et friluftsmenneske, der har brug for den nødvendige beklædning til at færdes ude i al slags vejr. En jæger oplever naturen på nærmeste hold og følger med i dyrenes færden og gøren og laden. I al slags vejr skal jægeren kunne opholde sig i det fri. Det er et liv, man sætter pris på som jæger. Det frie liv i den friske luft. Tæt på naturen og de dyr, som lever i den, på dens betingelser. Derfor er beklædningen så vigtig for jægeren.

Der findes jagttøj til alle formål og i mange forskellige designs og modeller. Man kan klæde sig på fra inderst til yderst i jagttøj. Det er tøj, som er beregnet til et liv i det fri, hvor behovet for bevægelse er stort. Det er beklædning, som skal kunne holde regn og blæst ude og samtidig være åndbart og smidigt. Der er mange parametre at måle på, når man skal anskaffe sig godt jagttøj. Heldigvis findes der kvalitetsmærker, som laver jagttøj, der virkelig indfrier alle forventninger.

Hold varmen i det fri

Er man på jagt og står et sted og venter på byttet, så nytter det ikke, at man bliver kold. En jæger skal kunne tage roligt sigte, inden der trykkes på aftrækkeren. Det duer ikke at skyde med gevær, hvis hænderne ryster af kulde. Det er nærmest uansvarligt, og det ved den gode jæger også. Skal der skydes, så skal der rammes, helst i første hug, så byttet ikke skal lide.

Derfor er godt jagttøj altid vigtigt for den gode jæger. I sin færden i naturen bør jægeren være godt klædt på. Her er det gode jagttøj en uundværlig del. For livet i det fri skal være en fornøjelse og ikke en tænderklaprende stroppetur. En jæger skal have overskud til at være fuldt opmærksom på sit bytte.

Naturen som hobbyrum

Jægerne udfolder deres hobby under åben himmel. Det er ikke en ufarlig hobby, når man har med våben at gøre. Det er den gode jæger klar over. Og derfor er den gode jæger altid klædt godt på. Efter de gældende vejrforhold.