Fuldend din køkkenindretning med disse tips!

Er du ved at totalrenovere dit køkken fra bunden eller er du blot i gang med at skifte et par enkelte detaljer ud? Uanset tilfældet kan vi vist hurtigt blive enige om, at dette er et af de sværeste rum i hjemmet at indrette. For køkkenelementernes placering samt valget af fronter, både hvad angår farve og design udgør omkring 90% af, hvordan køkkenets indretning tager sig ud. Men hvad så med de resterende 10%? Vi vil mene, at disse resterende procenter er dem, som man forholdsvis nemt kan ændre på, og som uden tvivl er med til at sætte prikken over i’et i dit køkkens indretning. Men hvad kan disse ting være, spørger du måske dig selv? Her præsenteres du for tre tip, der fortæller dig, hvordan du nemt kan fuldende din dekorering af køkkenet, uden at det kræver udskiftning af fronter eller køb af nye og dyre møbler!

Brug planter og krydderurter
En vigtig ingrediens i enhver persons styling af hjemmet er brugen af planter! Stilen kan se nok så flot og gennemført ud, men mangler der liv i form af grønne planter eller blomster, kan det hurtigt komme til at virke klinisk og koldt. Planter bringer nemlig en vis varme og liv til rummet, og som bonus indeholder mange planter positive egenskaber, som fx at bidrage til et bedre inde miljø. Du kan fx prøve at købe et par lækre krydderurter til dit køkken – så får du både noget pænt at kigge på, og lidt ekstra til at krydre madlavningen.

Indret med plakater til køkkenet
En anden god måde at afrunde køkkenindretningen på, er ved at købe nogle flotte og dekorative plakater til køkkenet. Med de mange tusinde designs, som findes online, kan du frit vælge om dine plakater til køkkenet skal være med sjove citater, minimalistiske stregtegninger eller sprudlende farver. Du kan prøve at lege med størrelsen og placeringen af plakaterne, samt typen og materialet på rammerne, for at skabe lidt mere spil i køkkenet. Dette tip er i hvert fald en god måde at skabe en væsentlig forandring ved køkkenets udseende, uden at skulle ændre markant på alt inventaret.

Stil de pæne kopper frem
Det sidste tip du bliver præsenteret for, kræver heller ikke meget for at fuldføre, hvis du altså allerede ejer en masse fine kopper, glas eller noget andet smukt service. Måske har du allerede set på diverse sociale medier, at farverige kopper og vandglas i bl.a. keramik og glas er enormt populære for tiden, og mange viser på deres profiler, hvordan de stiller deres flotteste og mest farverige service frem til skue på enten hylder eller i et vitrineskab. Så ejer du nogle flotte glas og kopper, så hiv dem frem og smæk dem op på en hylde i dit køkken. Det flotte service udgør næsten et lille slags kunstværk i sig selv, når det står der på hylden, og så fortæller det samtidig dine gæster lidt om, hvad du godt kan lide. Ejer du ikke nogen af de populære kaffekopper og vandglas, så er det ikke for sent at påbegynde din samling, og mulighederne er mange – både online og i fysiske butikker.