Derfor Søger Flere Dansker Byggeteknisk Rådgivning

De fleste danskere ved, hvad en tilstandsrapport er. Der er langt imellem dem, der ikke nærstuderer tilstandsrapporten, før de køber en ny bolig. En bolig koster mange penge, og det er derfor vigtigt, at vi har vished for at boligen vi køber ikke pludseligt falder sammen. En tilstandsrapport giver os altså et overblik over, hvilken tilstand boligen er i. Det er specielt praktisk for os, der ikke har en baggrund som bygningsingeniør eller lignende. De fleste mennesker kan godt se, hvis der er en revne i en mur eller lignende. Men det er langt fra alle problemer, der er til at få øje på, hvis man ikke har den rette baggrund. Det er derfor det er så smart med en tilstandsrapport: den er udfærdige af en uvildig ekspert, og alt er beskrevet i et sprog, det er til at forstå.

Det kan generelt være rart, at have et godt overblik over tilstanden af ens bolig. Det er selvfølgeligt specielt vigtigt hvis man køber eller sælger en bolig, men det kan også være godt at vide på andre tidspunkter. Uanset hvor godt vi passer på vores bolig, så kan der opstå problemer, som ikke nødvendigvis gør opmærksomme på sig selv. Det kan eksempelvis være, at du har et lille læk i kælderen. Måske siver der vand ind, på de dage, hvor det regner virkeligt voldsomt. Men det er aldrig så meget, at du opdager det: specielt ikke, hvis du ikke bruger din kælder særligt ofte. Men sådan et lille problem kan let vokse sig større og større med tiden. Det betyder, at du lige pludseligt får en rigtig grim overraskelse. Du bliver pludseligt konfronteret med et meget stort problem, der vil koste rigtigt mange penge at løse. Alt det kunne have været sparet, hvis du havde fået foretaget en god gennemgang af din bolig, i løbet af året.

Det kan altså spare dig for både tid og penge, at få foretaget en byggeteknisk gennemgang med jævne mellemrum. Det har flere danskere fundet ud af, og de søger derfor byggeteknisk rådgivning uden nødvendigvis at ville sælge deres bolig. Den byggetekniske gennemgang øger chancen for, at man finder frem til eventuelle problemer, mens de stadig er små. Ved at løse problemerne før de vokser sig store, kan man ofte gøre det både billigt og nemt.

Sådan en gennemgang kan også give dig et indblik i, hvordan din bolig klarer sig i forhold til lignende ejendomme. Du har på den måde hele tiden fingeren på pulsen i forhold til, hvor meget du vil kunne sælge din bolig for, hvis du skulle have lyst til det. Selv hvis man ikke har salgsplaner, så er det stadig rart at vide, hvad man ville kunne sælge for, hvis det skulle blive relevant.